7
Jan

007. 07.07.07: Data reimprospatarii celor 7 minuni

   Scris de: Dan   in

Zia®ul de la 5, 8 iulie 2007:

ULTIMA ORA: 07.07.07 In cadrul ceremoniei care s-a incheiat la Lisabona cu 15 minute in urma, au fost anuntate noile 7 minuni ale lumii moderne, stabilite in urma votului a peste 100.000.000 de persoane care au avut acces la internet sau la un telefon mobil (s-a putut vota si prin SMS).

07.07.07

Cele 7 minuni ale lumii noi sunt:

1. Marele zid chinezesc ~ China
2. Colosseum ~ Italia
3. Taj Mahal ~ India
4. Machu Picchu ~ Peru
5. Christ Redeemer ~ Brazilia
6. Petra ~ Iordania
7. Chichen Itza ~ Mexic

Au ramas cu un gust amar câteva milioane din cei care au votat pentru: Stonehenge, Turnul Eiffel, Easter Island, Statuia Libertatii, Acropole, Kremlin sau Opera din Sydney.

@@

Evenimentul zilei, 7 ianuarie 2007 – “Planeta voteaza cele 7 noi minuni ale lumii”, un articol preluat din Graphic News, traducere Lica Manolache:

Omenirea este invitata sa desemneze sapte noi minuni ale lumii. Oricine poate vota la  http://www.new7wonders.com/.

Turnul Eiffel este cel mai vizitat si probabil cel mai cunoscut monument din lumea vestica. Cand a fost ridicat, in 1889, a devenit cea mai inalta structura construita de om din lume.

Chiar si dupa ce a fost devansat, turnul parizian inca a mai avut un imens farmec, atragand sase milioane de turisti in fiecare an. Il face acest lucru o minune moderna a lumii – un echivalent contemporan al Turnului din Alexandria, care timp de peste doua mii de ani a fost considerat cea mai inalta cladire din lume?

Sau nu reprezinta decat un strop de imaginatie a inginerilor francezi in comparatie cu Taj Mahalul Indiei, un mausoleu presarat cu jad, cristal, marmura si safire transportate in Agra de o armata de o mie de elefanti? (Cititi articolul)