29
Dec

UE si viitorul stravechi

   Posted by: Dan   in Editorial

Cotidianul, 29 decembrie 2006 – editorial semnat de Traian Ungureanu:

Cu parere de rau pentru birocratia de la Bruxelles, de la 1 ianuarie, Vadim devine problema ei. Prin urmare: in cite state membre ale UE e ingaduita aparitia unui ziar care cerceteaza preputul evreilor? Dar insultele scabroase la adresa lui H.-R. Patapievici? Merita ei asta pentru ca au intrat in jocul politic? Daca spuneti da, ati si renuntat la viata publica, altfel decit o aproba Vadim.

Asta interzice „Romania Mare“. E sarcina Uniunii Europene sa ne lamureasca: admite un personaj cu drept universal la injurie si calomnie? Cit de curind ne va arata UE daca va incuraja mitinguri anti-Vadim, la Viena sau Paris, dupa modelul pe care l-a binecuvintat, in cazurile Haider si Le Pen? UE trebuie sa ne spuna pe scurt: va ataca sau nu persoana juridica a ciumei? Sau va pretexta dreptul la libera exprimare si va prelua moftargumentul dupa care mascarile din „Romania Mare“ nu sint semnate de Vadim care nu se amesteca in politica editoriala a revistei, bla, bla, bla? Adevarat, noi ar fi trebuit sa curatam locul. N-am reusit.

Totusi, detinem informatii sigure. Stie UE ca Vadim (rrom metodist, nume adevarat – Vadassy) e impotent? In 1987, seara, el a fost vazut acuplindu-se cu un calorifer. Pe atunci, asemenea instalatii erau reci ca gheata. De acolo i s-a si tras bietului om. Informatia ne-a fost confirmata de trei fosti ofiteri de Securitate patrioti: Liriceanu, Plesuta si Parastasievici. Romani adevarati! Nu ne temem de justitie. „Romania Mare“ a citat acelasi fel de surse si n-a patit nimic.

In sfirsit, daca va gasi ca onoarea lui Vadim e intinata, UE poate recurge la clauza de salvgardare. Mai bine asa decit prada unui viitor stravechi. (Cititi articolul)

(Fragmentul a fost preluat din Cotidianul, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP privind protejarea drepturilor intelectuale.)

This entry was posted on Friday, December 29th, 2006 at 1:14 am and is filed under Editorial. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.