Cotidianul, 3 ianuarie 2007 – un articol semnat de Cristian Teodorescu:

(Interviu cu dl. Silviu Lupescu, director general al editurii Polirom)

– Dle Silviu Lupescu, intentionati sa publicati „Versetele satanice“, ce v-a venit? Vreti sa iesiti incendiar din afaceri?

– Sa stiti ca am ezitat o vreme. Pe de alta parte, am publicat – cu o exceptie – toata opera lui Rushdie si lumea ne intreba, pe buna dreptate, de ce nu publicam „Versetele“? Ce sa raspund, eu sau Bogdan Stanescu, coordonatorul colectiei? Ca ne e teama? S-ar fi ris de noi. Cit de autentice sint cele trei versete, de ce au fost renegate, cine le-a inspirat sint chestiuni pe care Islamul le dezbate de un mileniu si mai bine. Dar fanatismul, religios sau nu, si fundamentalismul ramin probleme actuale. Cartea a stirnit reactii, cred, mai ales datorita aluziilor evidente la „imamii“ din contemporaneitate. (Cititi interviul)

(Fragmentul a fost preluat din Cotidianul, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP privind protejarea drepturilor intelectuale.)

This entry was posted on Wednesday, January 3rd, 2007 at 18:57 and is filed under Interviu. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.