21
Oct

Ba pe-a ma-tii!

   Posted by: Dan   in Aberatia din galantar

Mustar semi-condimentatMedicul recomanda consumarea a 1,5-2 litri de lichid pe zi. Eu ma conformez: beau minim un litru si jumatate de cafea in 24 de ore. Pentru aceasta activitate imi place sa folosesc diferite recipiente, de la cesti din cel mai fin portelan chinezesc, cani de diverse culori, pahare etc. Azi savuram linistit bautura reconfortanta dintr-un borcan (tip pahar) in care fusese, pâna mai deunazi, mustar. (Clic pe imagine pentru edificare.)

La un moment dat era sa ma inec cu fum citind eticheta de pe fostul borcan de mustar:

Semi-condimentat1) Ce limba grea mai avem si noi, prea multe semne diacritice! Ii punem in situatii neplacute pe bietii designeri de etichete: de fapt ce conteaza daca scrie MŲSTAR, important e sa fie iute! Sau macar semi-condimentat. (Clic pe imagine pentru edificare.)

Ba pe-a ma-tii!2) Având parca o presimtire, am continuat explorarea textului de pe eticheta. Când am ajuns deasupra codului de bare, chiar m-am inecat cu fum: A se consuma … înainte de data imprimăta pe capac. Cum adica “imprimăta“? (Clic pe imagine pentru edificare.)

Ba pe-a ma-tii! am urlat eu fara sa mai tin cont de niciun semn diacritic si am aruncat borcanul la gunoi. Gata, m-am lecuit; de acum inainte am sa folosesc exclusiv pahare de unica folosinta. Neinscriptionate.

Dan Costinas

This entry was posted on Sunday, October 21st, 2007 at 8:12 pm and is filed under Aberatia din galantar. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.