“Nu ieste alta şi mai frumoasă, şi mai de folos în toată vieaţa omului zăbăvă decât cetitul cărţilor.” ~ Miron Costin

Scriam nu cu mult timp in urma despre ideea stralucita de a asocia la vânzare publicatiile periodice cu diverse carti si promiteam cu acea ocazie ca in urmatoarele opt zile de sâmbata am sa prezint câte o oferta, asa, doar cu scopul de va indemna sa cititi mai mult si mai bine.

Azi e sâmbata #4, de fapt doar cea de-a treia in care scriu cu adevarat despre carti; din pacate, in prima saptamâna am fost nevoit sa incep cu prezentarea scandalului izbucnit de curând intre doua mari trusturi de presa (Intact si Adevarul Holding) care folosesc acest instrument de marketing. Se pare ca intre timp “muscaturile” reciproce s-au mai domolit, deci pot sa merg mai departe:

Proiectul «Biblioteca pentru toti»:
Toţi cei ce vor să redescopere tradiţia, valorile şi cărţile cu care au crescut vor putea s-o facă alături de copiii lor, citind literatură română de cea mai bună calitate, apărută într-o formă grafică excelentă. În fiecare miercuri, Jurnalul Naţional va apărea însoţit de câte o carte de căpătâi, care nu (mai) trebuie să lipsească din biblioteca fiecăruia dintre noi.

O colecţie de literatură românească:

@ «Biblioteca pentru toti»
«Biblioteca pentru toti»Autorii publicati pâna acum: Marin Preda, Mircea Eliade, Cella Serghi, Ionel Teodoreanu, Mateiu Caragiale, Fanus Neagu, Marin Sorescu, Liviu Rebreanu.

Dintre titluri amintesc doar: Cel mai iubit dintre pamanteni, Maitreyi, Panza de paianjen si Lorelei.
(v. aici lista completa: Biblioteca pentru toti)

@@ De remarcat eleganta prezentei pe internet a proiectului, dar si ideea de a lua in seama doleantele si propunerile cititorilor.

Va doresc lectura placuta!
Cititi si:
Cartile «Adevarul»
Colectiile «Cotidianul»

This entry was posted on Saturday, May 16th, 2009 at 03:56 and is filed under Cartea vinde!. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.