23
Dec

Saptamana Craciunului – Miercuri

   Posted by: Dan   in Sarbatori fericite!

«Ce sa daruiesti de Craciun: prietenului tau, inima.» ~ Oren Arnold

Săptămâna Crăciunului – MiercuriCea mai veche atestare a sarbatoririi Nasterii pruncului Iisus pe 25 decembrie provine din anul 354 d.Hr. Se spune ca in acea noapte divina s-au deschis cerurile si un Duh Sfant s-a pogorat deasupra noului nascut si acolo, in staulul unde era intuneric, s-a facut lumina. De 1655 de ani incoace, in cea de-a 12-a luna, miliarde de crestini se bucura de mult pretuita sarbatoare, care le aduce in viata lumina si coboara pacea in suflete.

Incepand de luni si pana duminica inclusiv, voi dedica fiecare zi sarbatorii Craciunului;
va indemn sa va aduceti si dv. contributia la scrierea Zia®ului, avand la dispozitie sectiunea de comentarii. Sarbatori fericite tuturor!

Miercuri: Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel ne ureaza si va ureaza La multi ani!

«L-am văzut pe Părintele Zosim Oancea o singură dată, cu mulţi ani în urmă, atunci când am descoperit Muzeul de la Sibiel, la care am revenit apoi în mai multe rânduri, când el nu mai era. De aceea nu sunt sigură dacă ceea ce ţin minte despre el datează de la acea unică şi sumară întâlnire sau este îmbogăţit de ceea ce am aflat pe parcurs, mai ales din impresionantul portret, adevărată operă de istorie orală, semnat de Costin Manoliu. ( )» Am primit informatia alaturata direct de la Muzeul Sibiel; frumos gest venit din partea unei frumoase poete: Ana Blandiana.

Muzeul Sibiel
(Clic pe imagine pentru a citi mesajul.)
This entry was posted on Wednesday, December 23rd, 2009 at 00:00 and is filed under Sarbatori fericite!. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

2 comments so far

br.in.dusa
 1 

Interesant muzeu, cel putin asa apare pe internet.
Dar cum se ajunge acolo? Unde e Sibiel?
Sarbatori fericite tuturor!

December 24th, 2009 at 01:10
 2 

Gasesti aici toate detaliile necesare.
Recunosc ca nici eu nu am vizitat (inca) acest muzeu, dar intr-adevar este un loc care merita vazut macar o data in viata — cel putin pentru tezaurul cultural pe care il gazduieste.
Multumim pentru urari; La multi ani!

December 24th, 2009 at 01:13