Evenimentul zilei, 22 noiembrie 2006 – un articol semnat de Sanda Nicola:

Michael Bynion este senior editor la „The Times”. De 35 de ani scrie pentru aceeasi publicatie si are reputatia unui analist echilibrat. A fost in Romania de mai multe ori si e la curent cu situatia de la noi. Il intreb daca a citit articolul in care „The Sun” spune ca, dintre romanii care vor veni la munca in Anglia, multi sunt bolnavi de TBC si reprezinta un pericol pentru populatie.

„E absurd sa spui ca romanii ne vor imbolnavi in masa! La fel cum nu cred ca valuri de raufacatori romani ne vor invada tara. Sunt prejudecati de care veti mai avea parte, dar nu cred ca va lua vreodata cineva in serios ce scriu aceste ziare!”

60 de milioane de lire streline au disparut anul trecut fara urma din conturile bancilor engleze prin „metoda romaneasca”. Adica furtul de informatii de pe card, urmat de extragerea banilor din cont. Mii de englezi au patit-o pana acum. Norocul lor este ca legislatia prevede ca bancile sa-i despagubeasca pe clientii care cad victimele unei fraude la bancomat.

Ghinionul bancilor e ca banii sunt recuperati in foarte putine dintre cazuri. Hotul fura datele cardului in Londra si poate extrage bani de la un bancomat din Amsterdam, de exemplu. Pentru a-i prinde pe romanii care praduiesc cardurile englezilor, s-a infiintat o unitate speciala de politie: Dedicated Cheque and Plastic Crime Unit. (Tot articolul)

(Stirea a fost preluata din cotidianul Evenimentul zilei, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP, privind drepturile intelectuale.)

This entry was posted on Tuesday, November 21st, 2006 at 23:12 and is filed under Galaxia "Diaspora". You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.