28
Nov

Lansare de carte la MTR

   Posted by: Dan   in Comunicate de presa

Bucuresti, sâmbata 2 decembrie 2006:

Muzeul Taranului Român si Editura Polirom va invita la libraria muzeului, la lansarea volumelor “Intre patrii” si “Martor”, dar si “Revista de antropologie a Muzeului Taranului Român”, numarul 10.

Invitati: Carmen Musat, Paul Cernat.

Puteţi afla cîte ceva despre ţăranul român şi lumea lui venind la Muzeul Ţăranului Român – Muzeu Naţional de Arte şi Tradiţii. Cu o istorie de aproape un secol, clădirea de cărămidă roşie de pe Şoseaua Kiseleff, nr.3, adăposteşte peste 90 000 de obiecte ţărăneşti: icoane, troiţe, cruci, ceramică, ţesături, costume, podoabe… O parte din aceste obiecte sunt prezentate în expoziţii cu pronunţat caracter antropologic. Re-descoperim o lume uitată, îi arătăm frumuseţea, simplitatea, puterea….într-o formulă muzeografică modernă şi originală pentru care, în 1996, Muzeul Ţăranului a primit premiul “Muzeul European al Anului”.
2006 marchează un veac de singularitate. Va fi un prilej de sărbătoare şi de bucurie pentru MŢR ca şi pentru vizitatorii sau prietenii lui. În acest sens vă adresăm invitaţia de a participa la toate acţiunile care se vor desfăşura anul acesta la muzeu.

Marketing Cultural/Relatii Publice
Muzeul Taranului Roman
Kiseleff nr. 3
Tel: 317 96 60
Fax: 312 98 75

www.muzeultaranului.ro

This entry was posted on Tuesday, November 28th, 2006 at 18:29 and is filed under Comunicate de presa. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.