30
Nov

România, la multi ani!

   Posted by: Dan   in Ubi bene ibi România

1 decembrie 2006

Gândul, “Ziua României vii” – un articol semnat de Cristian Tudor Popescu:

Cum sa facem ca Ziua Nationala a Romaniei sa fie pentru fiecare roman o sarbatoare asemanatoare macar cu ziua lui de nastere? Am o propunere: mai intai s-o numim simplu Ziua Romaniei, fara Nationala, asa ca Ziua Andreei sau Ziua Mariei, caci Romania e un stat-femeie. Apoi sa scoatem din discutie cele 4 zile Nationale de pana acum (24 ian., 10 mai, 23 aug., 1 dec.), zilele de 13 (in primul rand 13 iunie), precum si orice alte zile cu semnificatie politica, sociala, istorica, religioasa. (Cititi articolul)

@

Jurnalul national, “Ziua nationala – Unificarea românilor in ochii Europei” – un articol semnat de Mihai Stirbu si Costin Anghel:

In Revista Arhivelor, Bucuresti, 1988, nr. 4, I. Dumitru Snagov publica un studiu despre documentele din Arhiva Vaticanului la care specialistii romani au avut acces. Documentele se refera la Unire si sunt din perioada 23 decembrie 1916-31 decembrie 1918. Au ca obiect actiunile reprezentantei romane pe langa Vatican, intreprinse prin Vladimir I. Ghika – prezent in Roma datorita fratelui sau Dumitru Ghika, reprezentant oficial pe langa Guvernul Italiei. (Cititi articolul)

@

Cotidianul, “Cum isi proslavesc presedintii Ziua lor Nationala” – un articol semnat de Dan Duca:

1 decembrie 2006 – 88 de ani de la Marea Unire, dar ultima „Zi Nationala in afara Uniunii Europene“ anunta ieri in discursul sau de 1 Decembrie, sustinut in fata Camerelor reunite ale Parlamentului, presedintele Traian Basescu. Integrarea in Europa, NATO, un viitor mai bun – toate acestea au fost, de-a lungul timpului, teme constante in mesajele catre natiune ale sefilor de stat romani. Ireala, abstracta si neterminata – dincolo de aceste trasaturi, nici un presedinte nu a reusit insa sa zugraveasca o Romanie a romanilor vii, comuni, a celor care indura in strada, in fiecare an, de Ziua Nationala, frigul si platitudinea discursurilor oficiale. (Cititi articolul)

@

(Stirile au fost preluate din cotidianele mentionate mai sus, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP, privind drepturile intelectuale.)

This entry was posted on Thursday, November 30th, 2006 at 21:53 and is filed under Ubi bene ibi România. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.