30
Nov

UE ne vinde la rusi

   Posted by: Dan   in Tara lu' Peste

Ziua, 30 noiembrie 2006 – un articol semnat L.M.:

Uniunea a acceptat toate mofturile Rusiei privind securitatea alimentara post aderare.

Expertii veterinari din UE au adoptat noi masuri de tranzitie destinate adaptarii produselor agricole din Romania si Bulgaria la normele europene, iar aceste masuri au fost prezentate, luni, Rusiei, a anuntat, ieri, un purtator de cuvant al Comisiei Europene, informeaza NewsIn.

Aceste masuri ar putea atenua ingrijiorarea Rusiei, care, invocand preocuparile legate de normele de securitate alimentara din cele doua tari, a amenintat ca va impune un embargo asupra produselor europene de orgine animala dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la UE, la 1 ianuarie 2007. Astfel, Romania si Bulgaria nu au voie sa reexporte catre restul UE toate produsele de origine animala pe care cele doua tari le importa inainte de 1 ianuarie 2007 sau care se vor afla in vama la aceasta data si care nu respecta normele europene. Produsele neconforme cu standardele UE vor putea fi vandute pe piata interna sau reexportate pana la sfarsitul anului 2007 catre tari nemembre UE, dar numai cu autorizatie din partea statului destinatar. (Cititi articolul)

(Articolul a fost preluat din cotidianul Ziua, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP, privind drepturile intelectuale.) 

This entry was posted on Thursday, November 30th, 2006 at 01:02 and is filed under Tara lu' Peste. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.