Adevarul, 6 decembrie 2006 – un articol semnat de Codrin Pop si Mihai Duta:

Un avion SAAB 2000, aparţinând companiei Carpat Air, a lovit un cal în timpul decolării, ieri-dimineaţă, pe aeroportul Bacău, din cauza ceţii. Din fericire, niciunul dintre cei 10 pasageri aflaţi la bord nu a fost rănit, iar aeronava a aterizat cu bine la Timişoara. Avionul având destinaţia Roma, cu escală la Timişoara, a decolat la ora 6,47 de pe aeroportul din Bacău. Imediat ce s-a desprins de la sol, pilotul a raportat turnului de control că în timpul manevrelor a văzut o haită de câini şi a lovit unul dintre ei. O echipă de la aeroport s-a deplasat imediat la faţa locului şi a constatat că animalul lovit era de fapt un cal.

După incidentul de ieri, Ministerul Transporturilor a trimis la aeroportul din Bacău o comisie de anchetă condusă de inspectorul-şef al Inspectoratului Aviaţiei Civile. Chiar dacă aerodromul se află sub tutela Consiliului Judeţean Bacău, certificatul de operator este eliberat de Autoritatea Aeronautică Română în baza unor auditări. Conform anexei 14 a ICAO (Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile), una dintre condiţiile de bază pentru autorizarea zborurilor pe un aeroport este asigurarea împrejmuirii acestuia astfel încât să fie prevenită pătrunderea animalelor. Pe plan local, responsabilitatea asigurării siguranţei zborurilor o are conducerea aeroportului, care ar fi trebuit să asigure paza perimetrului. (Cititi articolul)

(Stirea a fost preluata din cotidianul Adevarul, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP, privind drepturile intelectuale.)

This entry was posted on Tuesday, December 5th, 2006 at 22:55 and is filed under Fapt divers. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.