Cotidianul, 7 decembrie 2006 – un articol semnat de Lucia Popa:

Pe piata publicatiilor autohtone de cultura s-a lansat inca o revista, „Noua literatura“, un proiect de promovare a prozatorilor tineri.

Redactorii Ana Chiritoiu, Igor Mocanu, Luminita Marcu si Mihaela Michailov au conceput revista ca pe o forma de mediatizare a scriitorilor activi din Romania, desi nici referintele la celelalte arte nu sint absente.

Cu un tiraj de aproximativ o mie de exemplare, publicatia se adreseaza, in principal, cititorilor de „literatura recenta“, ne-a explicat Luminita Marcu. Revista cuprinde interviuri cu scriitori, traducatori, ofiteri de relatii publice ai diferitelor edituri, cronici de carte, iar redactorii considera ca publicatia se diferentiaza de ceea ce exista deja pe piata prin aceea ca „nu este nici de actualitate, nici polemica“. Referitor la initiativa unei astfel de reviste, criticul literar Carmen Musat e de parere ca „revista trebuie incurajata pentru ca exista deja prea multe publicatii tabloidizate. Cu cit diversitatea revistelor de cultura este mai mare, cu cit vocile sint mai multe si dobindesc greutate, cu atit cititorii vor fi mai corect informati“. (Cititi articolul)

(Stirea a fost preluata din Cotidianul, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP, privind drepturile intelectuale.)

This entry was posted on Thursday, December 7th, 2006 at 01:08 and is filed under Mântuirea prin cultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.