România libera, 8 decembrie 2006 – un articol semnat de Iulia Blaga:

Francis Ford Coppola acorda un interviu in exclusivitate pentru România libera.

Prietenos si afabil, Francis Ford Coppola a multumit tuturor romanilor care l-au ajutat: celor 52 de actori romani, directorului de imagine Mihai Malaimare jr. (despre care a spus ca il asteapta un mare viitor), scenografului Calin Papura, creatoarei de costume Gloria Papura, monteuzei Corina Stavila, MediaPro-ului, cu care a colaborat foarte bine (drept pentru care va distribui filmul in toata Europa de Est), Orchestrei Metropolitane cu care a inregistrat muzica. A tinut sa pledeze cauza tinerilor cineasti si studenti romani, lansand autoritatilor sugestia de a-i excepta pe acestia de la taxa ce trebuie platita pentru a filma pe strazile din Bucuresti.

– Va ganditi sa mergeti cu filmul la Festivalul de la Cannes anul viitor?
– Nu stiu. De obicei, cand faci un film cu bani de la alti oameni, ei iti spun: “Trebuie sa faci asta!”. Eu m-am gandit ca e mai bine sa termin intai filmul si sa vad cum iese si pe urma sa ma hotarasc cine o sa-l distribuie, unde o sa iasa si asa mai departe. Nu e imposibil sa mearga la Cannes, dar nu stiu inca. Am avut placerea sa discut chiar aici cu directorul Festivalului de la Berlin, Dieter Kosslick.
Am avut o cina foarte placuta si m-a intrebat daca nu merg cu filmul la Berlin. I-am spus ca nu e inca gata. Oricum, si distribuitorii americani sunt nerabdatori sa-l vada. Dar de-abia saptamana trecuta am inregistrat muzica. Mai e putin de lucru. Nici prietenii mei de la MediaPro nu l-au vazut. Sper sa le placa. (Cititi articolul)

(Interviul a fost preluat din România libera, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP, privind drepturile intelectuale.) 

This entry was posted on Friday, December 8th, 2006 at 01:02 and is filed under Interviu. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.