Intoarcerea huliganului
de Norman Manea
Colectia: Fiction Ltd.
ISBN: 973-46-0303-5
2006 – editia a II-a
13×20 cm – 392 paginiPostfata de Matei Calinescu
„O carte splendida. Un roman despre temeiurile si nesabuinta Istoriei. Mai presus de toate, un elogiu adus limbii. Limbii romane.” (Letras Libres)
Intoarcerea huliganului este o carte de memorii, dar nu doar in intelesul obisnuit al cuvintului: pentru ca pe intreg cuprinsul ei sint inserate pagini de pura fictiune, ca si numeroase elemente caracteristice speciei eseului moral. Manea stie prea bine ca a separa faptul real de fictiune e o datorie etica a memorialistului si, din acest punct de vedere, amintirile sale sint istoric si intern verificabile. Mai mult, cititorul isi da seama ca si atunci cind autorul deschide «ferestre» fictionale catre lumi posibile sau dramatizeaza pasaje de meditatie, scopul sau este intotdeauna adevarul, inclusiv adevarul personal, cu zonele sale mai complicate si mai ambivalente.” (Matei Calinescu) [ Dosar de presa ]

!! ULTIMA ORA !! – România libera, 1 decembrie 2006: “Norman Manea, locul 7 in topul celor mai bune carti din Franta”

Romanul “Intoarcerea huliganului” de Norman Manea, care a primit recent Premiul Medicis Etranger, s-a clasat pe locul al saptelea al celor mai bune carti aparute in Franta, in cursul acestui an. Topul a fost intocmit de prestigioasa revista literara franceza “Lire”, care a aparut ieri pe piata. Au intrat in top 20 de titluri, primul loc fiind ocupat de romanul “Les Bienveillantes” al americanului Jonathan Litell, care a castigat Premiul Goncourt in aceasta toamna.
Romanul lui Norman Manea, aparut la Seuil, a surclasat cateva carti importante ale pietei anului 2006 in Franta, cum ar fi: “Dominique Aury” de Angie David, “Ouest” de Francois Vallejo, “Le soufre et le moisi”, un eseu de Francois Dufay.

(Mai multe detalii despre carte precum si alte noutati pe pagina de internet a Editurii Polirom.)

This entry was posted on Friday, December 8th, 2006 at 22:12 and is filed under Carti sub lupa. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.