9
Dec

Casa colonelului

   Posted by: Dan   in Mântuirea prin cultura

Dilema veche, nr. 149 – un articol semnat de Andrei Pippidi:

Scopul în care sînt scrise, de la o săptămînă la alta, aceste rînduri, este dublu. Întîi, să atragă atenţia bucureştenilor asupra frumuseţii oraşului lor, de care uită, trecînd prea repede pe lîngă casele tot mai dărăpănate ale înaintaşilor.

O asemenea casă se găseşte „la Şosea“, la colţul Kiseleff cu Mahatma Gandhi (nume care se potrivesc ca nuca-n perete!). Nr. 33 nu figurează pe lista patrimoniului, ca vecinele ei de la numerele 31 şi 35-37. A fost probabil construită în primii ani ai secolului trecut, în stilul „românesc“ care era la modă atunci, ca şi costumele populare pe care doamnele de la Curte le îmbrăcau pentru a se fotografia. Un turnuleţ, în stînga, îndrăzneşte o sugestie de medievalism, ca şi bogatele înflorituri în piatră care încadrează cele trei arcade prin care o baie vitrée adîncă priveşte către grădină. (Cititi articolul)

(Fragmentul a fost preluat din saptamânalul Dilema veche, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP privind drepturile intelectuale.)

This entry was posted on Saturday, December 9th, 2006 at 23:00 and is filed under Mântuirea prin cultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.