Jurnalul National, 13 decembrie 2006 – un articol semnat de Florina Zainescu si Monica Andrei Capatos:

Afisele si panourile publicitare care fac reclama la tigari vor fi interzise in Bucuresti incepand cu 1 ianuarie 2007. Decizia va fi aplicata in toata tara, fiind una dintre regulile impuse de Uniunea Europeana si va insemna zdruncinarea unei afaceri de 32,5 de milioane de euro.

De cat timp n-ati mai vazut la tv sau auzit la radio reclame la tigari? A trecut ceva vreme de cand tutunul are interdictie pe aceste doua canale de promovare. In curand, mai precis din ultima zi a anului, vor deveni istorie si reclamele la tigari in mass-media si panouri publicitare. “Am avertizat toate firmele de out-door din Capitala, inca de luna trecuta, ca de la 1 ianuarie 2007 intra in vigoare normele europene privind reclama la tutun. De aceea, pana la sfarsitul anului, toate bannerele, panourile sau afisele care fac reclama la tutun trebuie desfiintate”, a afirmat Videanu. In Bucuresti sunt aproximativ 450 de reclame de acest gen. La inceputul anului, municipalitatea va desfiinta panourile si va amenda firma de out-door cu cate 40 de milioane de lei vechi pentru fiecare reclama cu tutun neridicata. (Cititi articolul)

(Fragmentul a fost preluat din cotidianul Jurnalul National, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP privind drepturile intelectuale.)

This entry was posted on Tuesday, December 12th, 2006 at 23:24 and is filed under Actualitate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.