Cotidianul, 22 decembrie 2006 – un articol semnat de Mihai Nicut si Valentin Baesu:

Potrivit unui proiect de regulament, avansul de 25% solicitat pentru creditele imobiliare nu va mai fi o cerinta a Bancii Nationale.

Cel mai probabil, noul regulament va fi aprobat la inceputul primaverii si tot de atunci vor putea elimina si bancile comerciale restrictia avansului. „Proiectul este supus dezbaterii publice pina la 11 ianuarie. In martie ar putea fi aprobat, urmind sa fie trimis apoi spre publicare in Monitorul Oficial, dupa care intra in vigoare.“

Disparitia avansului se va simti, in primul rind, pe piata imobiliara. Analistii estimeaza ca in aceste conditii va creste cererea pe toate segmentele. In schimb, chiria nu va mai creste in acelasi ritm ca pina acum. „Este o initiativa buna, care va dinamiza piata imobiliara. Acel avans era o piedica, deoarece sint multe persoane care pot suporta o rata, dar nu au bani de avans“, spune Liviu Ureche, Certified International Properties Specialist si fost presedinte al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare. Acesta crede ca cererea cea mai mare nu va fi pe segmentul apartamentelor vechi, ci considera ca foarte multi dintre cei care vor dori o locuinta se vor orienta catre apartamentele in blocurile noi. (Cititi articolul

(Fragmentul a fost preluat din Cotidianul, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP privind protejarea drepturilor intelectuale.)

This entry was posted on Friday, December 22nd, 2006 at 01:24 and is filed under Economie-finante-banci. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.