19
Feb

De la Zamolxis la Baba Nokia

   Posted by: Dan   in Pamflet

Adevarul, 19 februarie 2007 – un articol semnat de Mircea Dinescu:

In loc sa izgoneasca poetii din cetate, Platon, vai, a devenit la rindul sau poet.

In vreme ce la OTV, bagat in priza metafizica, Gigi Becali conversa lejer cu Dumnezeu, la Realitatea TV, cele mai mobilate minti ale României abordau transhumanta oilor si drama brinzei de Sibiu.

Ciobanasul ratat din mine nu s-a mai simtit in acea clipa singur pe pamint, dar lumea s-a intors o tira cu susu-n jos, daca dupa saisprezece ani de capitalism mioritic Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu urca la Paltinis nu ca sa practice vechiul joc cu margele de sticla si nici ca sa sufle in spuza abstracta a focului de vreascuri din casa Filosofului, la a carui dogoare si-au pirlit in extaz sprincenele cel putin doua generatii de intelectuali, ci sa clarifice dureroasa dilema dacă turmele mai pot ori ba cobori la vale. (Cititi articolul)

(Fragmentul a fost preluat din cotidianul Adevarul, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP privind protejarea drepturilor intelectuale.)

This entry was posted on Monday, February 19th, 2007 at 22:15 and is filed under Pamflet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.