4
Mar

POKER de Adrian Lustig

   Posted by: Dan   in Al treilea gong

TEATRUL DE COMEDIE BUCUREŞTI, SALA MARE:

Poker
de ADRIAN LUSTIG

In distributie:
GEORGE MIHAITA (Titel)
VALENTIN TEODOSIU (Claudiu)
VLADIMIR GAITAN (Horia)
SIMONA STOICESCU (Monica) 

Poker este un debut in dramaturgie al prozatorului Adrian Lustig, dar este si debutul pe scena al adevarurilor care nu mai apar la televizor sau in ziare, unde lucrurile sunt controlate cu grija.

Regia: ALEXANDRU TOCILESCU
Scenografia: PUIU ANTEMIR

Data premierei: 17 aprilie 2004
Durata spectacolului: 1h 40′

@@

Opinii:

“Dupa Oblomov am simtit nevoia sa revin la una din temele preferate din activitatea mea. Piesa lui Adrian Lustig mi s-a parut foarte taioasa si tinand cont de experientele pe care le-am avut, cu Paradis de ocazie si Concurs de frumusete a lui Tudor Popescu, cred ca de atunci nu m-am mai intalnit cu un text atat de acut si atat de acid, iar satira politica fiind o tema a lucrului meu in teatru, alegerea acestui text a fost fireasca. Nu e un inceput, nici un prim autor pe care incerc sa-l lansez, am mai facut chestia asta si o voi mai face.” (Alexandru Tocilescu)

@

Doua ore de bataie de joc la adresa politicianului român si a reflexelor tranzitiei cum n-am mai vazut. (Cornel Nistorescu)

@

Toata scursura unei societati care se ridica incet-incet pe noroaie emanând un miros greu de suportat, face ca râsul sa se transforme, pe masura ce spectacolul se consuma, intr-un rânjet crispat. (Cristina Modreanu)

@

Un spectacol exploziv, o comedie neagra, in care se imbina armonios muzica, dansul, scene filmate, desene animate, toate cu tâlc implicate in reprezentatie. (Ileana Lucaciu)

@

O radiografie acida a tranzitiei românesti care este la fel de proaspata (tranzitia!) ca si acum 17 ani. Piesa trebuie vazuta si revazuta din când in când, pentru ca este 100% dinamica, multe replici fac trimitere la evenimente cât se poate de recente din tot acest circ macabru care ne inconjoara. (Dan Costinas)

This entry was posted on Sunday, March 4th, 2007 at 23:19 and is filed under Al treilea gong. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.