29
Apr

Bucurestiul si Ilfovul devin Metropolă

   Posted by: Dan   in Stiri anapoda

Jurnalul National, 30 aprilie 2007:

— Monica Andrei CAPATOS

Bucurestiul, o capitala metropolitana. Proiectul marelui oras s-a nascut in 1998, dar a fost trecut pe un plan secund, a reaparut in 2002, a stârnit controverse prin 2005 si are toate sansele sa fie definitivat in 2007. A treia varianta a proiectului de lege privind Zona Metropolitana se rezuma in prima faza doar la Bucuresti si Judetul Ilfov.

“Localitatile vor fi alese pe baza unor criterii de selectie, cum ar fi distanta dintre centrul Capitalei si localitatile implicate, fiind de maximum 40 de km, constructiile noi, locuite de bucuresteni, numarul oamenilor care fac naveta. Se merge pe zone mari, centrul urban este centrul de prosperitate, intotdeauna s-a trait mai bine la oras decât la tara”, a spus Gherasim. Partea finala a acestui proiect se refera la extinderea Zonei Metropolitane pâna la Oltenita, deschiderea Bucurestiului la Dunare fiind unul din scopuri. (Cititi articolul)

(Fragmentul a fost preluat din cotidianul Jurnalul National, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP privind protejarea drepturilor intelectuale.)

This entry was posted on Sunday, April 29th, 2007 at 20:40 and is filed under Stiri anapoda. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.