6
Jun

No li ro

   Posted by: Dan   in Pamflet

Evenimentul Zilei, 7 iunie 2007:

— Radu PARASCHIVESCU

Ce inseamna asta? Simplu. Noua limba româna.

O buna parte din cuvintele acestei metalimbi de tranzitie trimit la diminutive (unele chiar sunt) si se termina cu litera „i”. Copiii nu mai sunt trimisi la gradinita, ci la gradi. Oamenii care fac carti nu se mai duc la editura, ci la edi. Iar daca in drum spre casa se opresc la cofetarie (ma rog, la cofe), isi permit sa manance o praji.

Tot acolo, la cofe, la o praji, poti sa descoperi doi amorezi de tip nou, care n-au in repertoriu destule fite pentru a-si face veacul la mall. Oricum, e foarte posibil ca, la un moment dat, fata sa-si dea ochii peste cap, sa-si priveasca unghiile, sa clipeasca seducator si sa-i susure tandru baiatului: „Iubi, m-am plicti”. (Cititi articolul)

(Fragmentul de mai sus a fost preluat din cotidianul Evenimentul Zilei, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP privind protejarea dreptului la proprietate intelectuala.)

This entry was posted on Wednesday, June 6th, 2007 at 23:47 and is filed under Pamflet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.