7
Jun

O noua antologie Nichita

   Posted by: Dan   in Mântuirea prin cultura

Ziua, 8 iunie 2007:

— un articol semnat L.D.

O selectie de poezii antume semnate de Nichita Stanescu se constituie intr-o antologie, intitulata “Invizibilul soare” si realizata de poetul Ion Mircea, ce va fi lansata azi la Salonul de Carte BookFest.

Cartea apare in colectia “Scriitori romani” a Editurii Corint, coordonata de Daniel Cristea-Enache. Actuala antologie are ca model si comprima “Ordinea cuvintelor” (1957-1983), volumele I-II – editie princeps aparuta in 1985, ingrijita de Alexandru Condeescu, care semneaza si o prefata si o cronologie, aparuta cu un cuvant inainte si cu acordul poetului. Potrivit antologatorului, “Invizibilul soare” isi propune sa elimine unele poeme “de o calitate artistica discutabila si altele care nu spun mare lucru sensibilitatii cititorului de astazi, sa corecteze ceea ce era de corectat, adaugandu-i, sporadic, cateva piese lirice de valoare si disciplinand pe alocuri punerea textelor in pagina”. (Cititi articolul)

(Fragmentul de mai sus a fost preluat din cotidianul Ziua, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP privind protejarea dreptului la proprietate intelectuala.)

This entry was posted on Thursday, June 7th, 2007 at 21:38 and is filed under Mântuirea prin cultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.