10
Jun

BookFest 2007: ziua V [ultima]

   Posted by: Dan   in Cartea de lânga noi

Revista presei, 10 iunie 2007:

Gândul, Mihai IOVANEL – “Bookfest 2007 – o editie deprimanta”

Bookfest-ul de anul acesta a fost ediţia cea mai deprimantă la care am avut ocazia să particip. Şi nu din cauza numărului mic de vizitatori din primele trei zile. A fost ediţia cea mai lipsită de identitate (spaţiul identic cu al târgului din iarnă a fost o cauză, dar nu singura); a fost lălâu şi lălăit; au lipsit evenimentele, în sensul că a lipsit brandul global care să le pună în valoare. Conceptul pare că s-a epuizat.

[ … ]

Ar mai fi editurile mici (am o obsesie cu ele…), care au ocazia de a fi, spre deosebire de restul anului, vizibile. Numai că daraua e mai mare decât ocaua. Întrucât nu au bani, nu pot cumpăra decât un spaţiu modest, în locurile din periferia târgului unde cumpărătorii nu se prea calcă pe picioare. Şi, oricum, cheltuielile de participare şi de transport depăşesc binişor câştigurile efective.

În mod clar, ceva trebuie schimbat la nivelul conceptului şi al expunerii lui. Altfel, Bookfest-ul va sfârşi ca o hală plină cu cărţi şi goală de orice altceva. (Cititi articolul

@

Evenimentul Zilei, Simona CHITAN – “Bookfest si-a inchis portile”

Editia a doua Bookfest, care s-a incheiat aseara la Romexpo, a avut mai putini vizitatori decat cea de anul trecut, cand au fost 70.000 de oameni, dar editurile prestigioase au apreciat ca au avut vanzari mai mari sau cel putin egale cu cele declarate in 2006.

Toti specialistii sunt de acord ca a fost un targ european, cu standuri moderne si cu un „look occidental”.  Printre punctele slabe ale salonului, care a inceput miercuri, a fost mediatizarea, iar organizatorii au explicat ca bugetul de 200.000 de euro al targului initiat de Asociatia Editorilor Romani (AER) nu a fost suficient. (Cititi articolul)

TOPUL VANZARILOR

“Convorbiri cu Octavian Paler”, 1000 de carti vândute.

Paralela 45. „Mormântul lui Iisus si al familiei Sale”, de Simcha Jacobovici, Charles Pellegrino, s-a vândut in 1.400 de exemplare.

Curtea Veche. Orhan Pamuk cu „Ma numesc Rosu” (peste 500 de exemplare) si Oliver Jamie cu „La masa cu Jamie” (400 de exemplare), iar cea mai bine vânduta colectie a fost Carti Cheie

Humanitas. A vândut cel mai bine cartea „Despre ura” a lui Gabriel Liiceanu, (Cititi mai departe)

(Fragmentele au fost preluate din sursele mentionate mai sus, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP privind protejarea dreptului la proprietate intelectuala. Copyright-ul pentru imagini este mentionat distinct.)

This entry was posted on Sunday, June 10th, 2007 at 22:26 and is filed under Cartea de lânga noi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.