24
Aug

Dintre sute de catange

   Posted by: Dan   in Opinii

Citeam dimineata un articol pozitiv despre activitatea politistilor de frontiera, in care se scotea in evidenta efortul la care sunt supusi in aceste zile când milioane de români se intorc la locurile lor de munca din Europa adevarata.
Desi sunt gâlcevitor din fire, nu pot sa trec cu vederea faptul ca, intr-adevar, realitatile de la granita de vest a tarii s-au schimbat mult in bine, chiar si fata de acum 1-2 ani, nici nu aducem in discutie perioade mai indepartate. Am verificat pe propria-mi piele, la inceputul lunii, imbunatatirea serviciilor – si le confirm.

Singura mea nedumerire ramâne aceea privind vigilenta vajnicilor aparatori de fruntarii:
1. Cum au trecut de control cetatenii care, odata ajunsi la destinatie, ne fac de râsul curcilor si arunca o nemeritata anatema asupra celor corecti, care-si vad cinstit de treaba?!
2. Dintre milioanele care ies astazi (dupa o binemeritata vacanta pe plaiurile natale), câti oare se intorc la acele “locuri de munca” deloc ortodoxe, unde presteaza exclusiv indeletniciri infractionale!?

«El sueño de la razón produce monstruos», scria Goya din tara capsunilor aragoneze. Ma tem ca acelasi rezultat il poate produce si somnul vigilentei.

D.C.

This entry was posted on Friday, August 24th, 2007 at 21:14 and is filed under Opinii. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.