27
Aug

Pericol: Oslo ramâne fara borduri noi

   Posted by: Dan   in Si totusi se poate

Saptamâna trecuta a demisionat primarul capitalei norvegiene, fara sa ezite vreo clipa, fara sa i-o ceara cineva; pur si simplu s-a trezit dimineata mai devreme cu o jumatate de ora, si-a baut cafeaua ca de obicei, a plecat la birou si acolo si-a scris demisia.

De onoare.

Motivul? Cu doua zile in urma se descoperise ca are un cont secret in Elvetia, un depozit bancar de circa 187.000 de euro – bani mosteniti de el in 1990, in urma decesului primei sale sotii. Pentru aceasta suma nu platise niciun impozit in Norvegia, iar acum i se vedea musca pe caciula. Cum sa mai reprezinte el, in atari imprejurari, interesele a patru milioane de locuitori, când nu achitase – tocmai el! – impozitul pe mostenire? Sincer, ma mir ca s-a limitat doar la a-si da demisia. Ma asteptam sa-i fie descoperit cadavrul plutind in deriva printr-un fiord cu nume predestinat …fjord. Iar in buzunarul interior al redingotei sa gasim o scrisoare prin care sa ceara iertare contribuabililor pentru gestul sau necugetat.

Nu stiu daca mai am de trait 5 zile, 5 ani sau 5 decenii de aici inainte, dar tare mult imi doresc sa apuc clipa când un ales dâmbovitean va proceda la fel intr-o situatie similara.

Dan Costinas

This entry was posted on Monday, August 27th, 2007 at 20:15 and is filed under Si totusi se poate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.