2
Sep

Atenţie, RADAR!

   Posted by: Dan   in Opinii

CFRCred ca ar trebui inventate, si apoi instalate, aparate radar pentru mecanicii de locomotiva vitezomani. Care depaseste 30 km/h, haţ! Amenda. Mai ales la sfârsit de saptamâna si, mai ales, pe ruta Bucuresti Constanta (si retur).

Turbez ori de câte ori aud lamentarile administratorului cailor ferate care justifica intârzierile trenurilor prin furturile de cablu electric. Pornind de la prezumtia de prostie, purtatorul de vorbe al CFR ne spune senin ca n-au ce face, ca se fura, si – din motive de securitate a calatorilor – un tren care circula de la Bucuresti la Constanta (sau invers) parcurge distanta de 225 km in 8 ore.  Dar ei functioneaza in pierdere si ca vor majora pretul biletelor cu circa 60% pâna in decembrie, fata de un pret de referinta de anul trecut. Intr-adevar, avem CFR-ul pe care-l meritam; si plimbati si cu banii luati!

Sunt convins ca se fura si nici nu poti planta câte un politist lânga fiecare traversa (si la ce ar folosi daca ai planta, intr-o tara in care braconierul il impusca pe padurar, evazionistii ii bat pe politisti in piata Obor, iar soferii ii impusca pe pietonii care traverseaza prea incet?), dar macar in domeniul inaspririi codului penal se poate face ceva. Incadrati-i dracu’ la atentat impotriva securitatii nationale sau cum s-o chema, bagati-i la racoare pe viata (daca tot nu ne lasa Europa sa-i spânzuram) – poate le trece cheful de a mai fura.

Daca nu schimbam mai repede ceva, daca nu ne apucam sa aplicam odata legea asa schioapa cum e acum, va fi prea târziu. Astia o sa fure sinele cu totul si le vor vinde la fier vechi. Cu banii incasati o sa-si cumpere gipane si ne vor impusca pe trecerile de pietoni. Iar noi vom accepta resemnati majorarea tarifelor la calatoriile cu trenul.

Dan Costinas

This entry was posted on Sunday, September 2nd, 2007 at 19:46 and is filed under Opinii. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.