Motto: Tara arde si baba acceseaza programul gratuit de contraceptie.

In aceste zile fierbinti când palatele isi scot ochii, iar politicienii inconstienti ne imping ireversibil spre haos total, Ministerul Sanatatii Publice mai bifeaza un rasunator succes; nu stiu daca are vreo legatura directa cu Aquis-ul comunitar, dar (vorba poetului) daca ar durea prostia…

Am sa prezint mai jos, scoase din contextul unui comunicat de presa al M.S., cele mai graitoare exemple:

Peste 80% din populaţia României din mediul rural accesează serviciile de bază de sănătatea reproducerii şi planificare familială, incluzând contraceptive gratuite. ~ Da, procentul poate fi corect, nu-l contest; adica din cele 18 matusi si bunici ramase in satele de dincoace de Prut, dupa ce nepotii si nepoteii le-au plecat de mult la oras sau in Italia, Spania etc. 80% si peste probabil ca au accesat serviciile de baza.

Succesul parteneriatului s-a datorat utilizării unei strategii de implementare bazată pe trei componente numită „strategia celor trei piloni” – existenţa în acelaşi loc şi în acelaşi timp, a furnizorilor de servicii medicale instruiţi şi care răspund nevoilor clienţilor, existenţa contraceptivelor care se distribuie gratuit şi, ultima componentă, populaţia informată asupra dreptului la consiliere şi contracepţie ştie unde se oferă aceste servicii. ~ Aha, acum e clar. Daca nu intelegeti, va luminez eu: imaginati-va un dialog intre doua precupete, scena petrecându-se pe o ulita desfundata, undeva intr-un catun de lânga Caracal. “- Unde fusesi, fa?” “- Iaca, fusei si io la pilonu’ 2, ca se dadu gratis contraceptive.”

Această strategie evidenţiază România ca un model în această regiune a Europei, nici nu mai comentez repetitia “această – această” ca sa nu fiu considerat cârcotas, de fapt voiam doar sa spun cât sunt de mândru ca România a ajuns model pentru Europa; vedeti ca se poate? O multime de specialisti au dorit sa vada cum functioneaza minunea: din Rusia, Ucraina, Georgia, Albania, Armenia, Kazahstan, Tadjikistan, Kirghistan au venit să studieze abordarea folosită în ţara noastră.

Nu in ultimul rând, succesul programului Iniţiativa pentru Sănătatea Familiei a rezultat ca urmare a parteneriatului cu Ministerul Sănătăţii Publice, ( … ), în şi mai mare măsură, programul s-a derulat cu succes datorită oamenilor care s-au implicat în program, ca specialişti sau beneficiari.

No comment.

Dan Costinas

This entry was posted on Tuesday, September 18th, 2007 at 21:48 and is filed under Metrul cub de prostie. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.