29
Sep

Reclama vine peste noi!

   Posted by: Dan   in Pamflet

(…) dacă totul va fi gratis, oare noi ce o să mai cumpărăm? Poate dreptul de a munci, ca ultimă satisfacţie a vieţii? (Vlad T. Popescu)

Textul a fost preluat de pe site-ul GoodMorning.RO, cu acordul administratorului paginii si prin bunavointa autorului, Vlad T. Popescu.

Reclama vine peste noi!Chiar şi atunci când te gândeşti că ai fi singur, ea te roagă „să-i dai o şansă“. Şi o face în limba engleză, evident, aşa cum o fac şi majoritatea clipurilor, mai mult sau mai puţin potrivite pieţei româneşti, aduse şi traduse într-o oarecare grabă. Reclama vine pe cer – zău, n-am voie să mănânc atâtea seminţe! -, reclama o să vină şi din lumea de dincolo…

O să vorbim gratis la telefon, numai să ne asculte şi alţii, ca să ne determine obiceiurile, culinare sau de orice alt fel, în fond totul se vinde. O să privim gratis programele TV, cele 5 minute pe oră în care nu vor mai fi difuzate reclame, pe care o să fim nevoiţi să le pândim cu încordare, nu cumva să ne scape „carnea“ filmului sau a emisiunii anunţate.

O să mergem gratis cu mijloacele de transport în comun ascultând la nesfârşit o suită de reclame. O să mergem gratis la restaurant, doar că între noi şi comeseni vor fi ecrane transparente pe care vor rula reclame.

O să ne punem gratis benzină în rezervoare, dacă acceptăm autocolante mari pe caroseriile maşinilor noastre. O să primim gratis curentul, cu condiţia de a avea ataşate difuzoare de prize, care vor emite reclame cât timp consumăm curentul electric.

O singură întrebare rămâne: dacă totul va fi gratis, oare noi ce o să mai cumpărăm? Poate dreptul de a munci, ca ultimă satisfacţie a vieţii?…

This entry was posted on Saturday, September 29th, 2007 at 10:47 and is filed under Pamflet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.