18
Oct

Republicanii simt nevoia unui Rege

   Posted by: Dan   in Opinii

Daca mâine ar fi referendum pentru forma de guvernamânt a României, majoritatea zdrobitoare ar vota pentru republica (parlamentara, ori mai curând prezidentiala, asta-i alta poveste!). Ideea de monarhie a fost aproape complet discreditata in 45 de ani de falsificare a istoriei, dar si de catre aproape toti liderii post decembrie ’89.

Si atunci cum se poate explica apetenta majoritatii românilor (aparent republicani convinsi) pentru Rege? De fapt este vorba despre notiunea de “Rege”. De la asa-zisele simboluri nationale de tip Regele fotbalului sau Regina gimnasticii si pâna la adevarate aiureli, cum ar fi Regele berii, Regele mall-urilor, Regele imobiliarelor, Regele lumii, Regele sahului, Regele manelelor, Regina soselelor, Regele luminii, Regele confortului termic, tara e plina de suverani si suverane, care mai de care mai agresivi.

Eu le-as sugera sa schimbe macazul si sa nu mai faca publicitate mascata monarhiei. Ar fi mult mai sugestiv si ar avea o priza mult mai mare la cei 70% din 40% daca ar spune: Presedintele imobiliarelor, Presedintele manelelor, Presedintele berii, Presedintele confortului termic, Presedintele tulusilor etc.

Dan Costinas

This entry was posted on Thursday, October 18th, 2007 at 22:26 and is filed under Opinii. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.