30
Oct

Sâmbata scapam de rablele domestice

   Posted by: Dan   in Recomanda®ea de la 5

“Acum du-te acasa si scoate in ograda porcul si vaca si gâstele. Sa vezi ce mare si curata iti va parea locuinta.”
Citat aproximativ din inteleptul care l-a consiliat pe taranul nemultumit de bordeiul in care-si ducea viata impreuna cu numeroasa-i familie.

Planul de implementare pentru deseurile de echipamente electrice si electroniceLa propunerea Ministerului Mediului, data de 3 noiembrie va insemna initierea procesului de colectare din casele romanilor a echipamentelor electrice si electronice, urmand ca aceasta actiune sa se transforme intr-o regula ce va fi respectata la nivel national, o zi pe luna, sau o zi pe trimestru in care sa stie toti romanii ca pot sa-si scoata aparatele invechite in fata casei pentru a fi colectate.

Depoziteaza deseurile electrice si electronice în fata blocului sau a caseiIn data de 3 noiembrie se va desfasura la nivel national o campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie, care va antrena primariile (orasele cu peste 100.000 locuitori, orasele cu peste 20.000 locuitori si cele 6 sectoare al municipiului Bucuresti), firmele de salubritate, organizatiile colective ECOTIC, RoRec si RECOLAMP, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile.
De ce aceasta actiune?
În conformitate cu Planul de implementare pentru deseurile de echipamente electrice si electronice, pâna la sfârsitul anului 2007 trebuie colectate 3 kg/cap de locuitor/an. Acest angajament se regaseste inclusiv în Hotarârea Guvernului nr. 448/2005 privind deseurile de electrice si electronice.
Aceasta actiune va stimula procesul de colectare de la populatie si va da un exemplu pozitiv pentru organizarea unor campanii similare si în celelalte orase sau pentru mediul rural.

Ce se colecteaza:
* Deseuri de echipamente electrice si electronice de mari dimensiuni: frigidere, congelatoare, masini de spalat, alte echipamente voluminoase
* Deseuri de echipamente electrice si electronice de mici dimensiuni: televizoare, computere, aparatura audio/video, aparatura de bucatarie, telefoane mobile
* Surse de iluminat: tuburi fluorescente tip neon, “becuri economice”, surse de iluminat cu descarcare in gaz

Pentru alte detalii accesati: CAMPANIA NATIONALA DE COLECTARE A DESEURILOR DE ECHIPAMENTE ELECTRICE SI ELECTRONICE.

Astept cu interes urmatoarele etape de ecologizare si in alte domenii, precum (ordinea e strict alfabetica): administratie publica, invatamânt, mass-media, politica, sanatate…

Dan Costinas 

This entry was posted on Tuesday, October 30th, 2007 at 11:08 and is filed under Recomanda®ea de la 5. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.