4
Nov

3. Viitorul ulterior

   Posted by: Dan   in Opinii

Recomandare: Nu considerati titlul de mai sus un pleonasm; in acest caz nu este. E, intr-adevar, un fel de scarpinat pe de-a-ndoaselea, dar el exprima exact ceea ce cred eu in acest moment despre variantele de solutionare a crizei internationale in care (aproape singuri) ne-am vârât.

De ce am spus “criza internationala”? Simplu; daca UE nu ne va trata in acest caz ca pe oricare alt membru cu drepturi depline, e grav. Vor urma si alte tari exemplul Italiei si vor da liber la expulzari fara prea multa judecata. Italienii ne-au pus eticheta. Vor trece ani buni, si foarte grei, pâna sa putem scapa de efectele acestei foarte recente afurisenii. Presa internationala a preluat si comentat stirea mai pe scurt ori mai pe larg, probabil in functie de numarul mai mic sau mai mare de imigranti cu care se confrunta fiecare tara in parte. Din Adelaide pâna-n Toronto si de la Johannesburg la Helsinki, multe agentii de presa au pomenit de Romania in contextul crimei de la Tor di Quinto.

Chiar nu stiu ce se poate face pentru a-i proteja, in urmatoarele luni, de abuzuri pe cetatenii care-si vad de treaba oriunde in lumea larga, dar si pe cei care vor alege de acum inainte sa-si petreaca vacanta departe de locurile unde-si macina nervii 11 luni pe an.

Singura speranta este uitarea. In Italia si in România vor avea loc alegeri si candidatii nu vor mai cauta subiecte populiste cu orice pret, iar in restul lumii vor aparea noi stiri senzationale (fara români, sper!) care vor asterne uitarea peste aceasta nenorocire care ne-a patat numele si renumele. Daca nu se va uita mai repede, nici o suta de Brâncusi, Eliazi si Mungii la un loc nu vor putea repara ce a stricat un singur nemernic de mailat.

Dan Costinas

This entry was posted on Sunday, November 4th, 2007 at 14:53 and is filed under Opinii. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.