12
Nov

Da’ cu calu ce-ati avut?

   Posted by: Dan   in Invatamânt de trei parale

Greva profesorilor afecteaza elevii care au examene in vara lui 2008.

Federatia (sindicala a) Educatiei Nationale a decis sa intre in greva de avertisment, incepând de astazi, câte doua ore in fiecare zi.

Sindicalistii sunt nemultumiti de neinceperea negocierilor pentru majorarea salariilor in 2008, dar si de tergiversarea semnarii si inregistrarii Contractului colectiv de munca pentru anul scolar in curs.
Greva de avertisment va continua si saptamâna viitoare, dar protestatarii iau in calcul si declansarea grevei generale daca nu le vor fi solutionate revendicarile.

Nu contest faptul ca salariile din invatamânt sunt mizere, dar nici nu pot ocoli realitatea cruda a dezastrului in ceea ce priveste mentalitatea personalului didactic si a nivelului redus la care se desfasoara procesul didactic.
Dar, in primul rând, oricâta bunavointa si intelegere as avea pentru problemele reale ale personalului sfidat cu salarii infime, NU pot accepta ideea ca mii de copii nevinovati vor avea de suferit peste doar câteva luni, in perioada examenelor, datorita formei de protest alese de câtiva dascali inconstienti.

Dan Costinas

This entry was posted on Monday, November 12th, 2007 at 14:46 and is filed under Invatamânt de trei parale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.