14
Nov

Marea si mai Neagra

   Posted by: Dan   in Actualitate

Azi e miercuri. Au trecut mai bine de 80 de ore de la dezastrul ecologic produs in Marea Neagra. 1.300 tone de titei si 2.000 tone de sulf s-au scurs in apa marii in urma scufundarii unor vase de transport. Nu discut acum si aici motivele pentru care au fost ignorate avertismentele meteorologice. Ma intereseaza exclusiv lipsa de vlaga cu care reactioneaza autoritatile române la ditamai calamitatea.

In afara Ordonantei de urgenta adoptata luni de catre Guvern (prin care se stabileste pedeapsa cu inchisoare pentru deversari de substante poluante in mare) si care, dupa parerea mea, nu are nicio legatura cu recentele accidente navale, neexistând timpul fizic necesar pregatirii actului legislativ; deci in afara de pomenita Ordonanta, nu am auzit nicio Voce oficiala care sa condamne raspicat si categoric incalcarea legilor europene care reglementeaza navigatia pe mare, care sa critice dur lipsa unor minime masuri de securitate a transporturilor periculoase si care sa ceara masuri imediate, dar si ajutorul Europei pentru a limita efectele dezastrului.

Nu vreau nici macar sa-mi imaginez proportiile scandalului in cazul in care navele ar fi fost românesti; tot raul spre bine: noroc ca nu mai avem flota!

Dan Costinas

This entry was posted on Wednesday, November 14th, 2007 at 08:03 and is filed under Actualitate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.