15
Nov

Modelul unguresc

   Posted by: Dan   in Opinii

In cadrul sedintei comune a guvernelor de la Bucuresti si Budapesta, care s-a desfasurat ieri la Sibiu, s-a decis liberalizarea totala – de la 1 ianuarie 2008 – a pietei de munca maghiare pentru cetatenii români. Este doar unul dintre mai multe acorduri bilaterale care s-au semnat cu aceasta ocazie. Deci se poate ajunge la intelegere acolo unde exista bunavointa si, mai ales, daca nu consens, macar dialog constructiv.
Aici voiam, de fapt, sa ajung.

Asa cum s-a dovedit cu prisosinta ca SE POATE daca SE VREA, dupa modelul unguresc, de ce nu s-ar organiza astfel de sedinte comune si cu guvernul italian?

In contextul inflamarii relatiilor si a acutizarii grave a crizei anti-românesti, la care asistam neputinciosi, ma incapatânez sa mai cred in victoria ratiunii asupra instinctelor primare. Iar propunerea mea poate sa reprezinte un timid inceput al reintrarii situatiei intr-o mult râvnita normalitate.

Dan Costinas

This entry was posted on Thursday, November 15th, 2007 at 00:31 and is filed under Opinii. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.