26
Nov

Cu ce m-am ales dupa alegeri

   Posted by: Dan   in Tara lu' Peste

Alegeri si referendum 11.2007In afara de o lehamite dusa pâna la paroxism, acumulata in timp, m-am capatuit si cu o greata exhaustiva. (Clic pe imagine pentru edificare) Ce credeti ca reprezinta? Sa nu confundati locul fotografiat ieri cu o tabara improvizata la periferia vreunei capitale europene sau cu groapa de gunoi de la marginea orasului.
Nici vorba. Aici am votat eu! Plus inca alte câteva sute de vecini si nu locuim la Glina, ci in secorul 6, nu foarte departe de buricul capitalei.

Da, asa arata curtea scolii in care a fost amenajata sectia de votare unde am fost chemat sa-mi exprim optiunea pentru Parlamentul European. Halal curte de scoala din capitala unei tari membre, cu drepturi depline, a uniunii batrânului continent! Calitatea indoielnica a imaginii se explica atât prin performantele medii ale telefonului mobil cu care a fost preluata, prin luminozitatea scazuta a unei dupa-amieze de sfârsit de noiembrie dar si, nu in ultimul rând, prin jegul care acoperea geamul acelei scoli.

Suntem inconjurati de gunoaie, suntem sufocati de mizerie (la propriu, dar si de o sleahta de mizerabili care ne fac viata amara, sfidând cele mai elementare reguli de bun-simt; v. doar zecile de santiere din oras care ne oripileaza dupa fiecare colt de strada!).

Indiferent cine se afla la putere si cine in opozitie, institutiile bugetare stiu doar sa se plânga de lipsa fondurilor dar, fie-mi iertata indiscretia, de câte milioane de euro ar avea nevoie directorul acelei scoli din Drumul Taberei ca sa spele geamurile? Ori sa care muntele de moloz si gunoi din curte? Chiar e nevoie sa-si frânga vreun copil gâtul acolo, ori sa fie muscat de sobolani ca sa se ia minimele masuri de igienizare necesare?

Bine ca nu s-au amenajat sectii de votare si in spitale; acolo situatia gunoaielor si a mizeriei este oarecum similara. E nevoie de alte milioane de euro numai pentru spalarea geamurilor si a toaletelor.

Cu mult timp in urma mi-am jurat in barba ca nu voi face niciodata politica, la propriu. Un singur lucru m-ar putea face sa-mi incalc promisiunea: daca as avea posibilitatea sa infiintez Politia Banilor Publici, dar si sa dau de toti peretii cu cei care acum isi permit sa cheltuiasca nesabuit si sa ne sfideze când le cerem socoteala. Mai pun o conditie: sa dau cu ei de pereti si retroactiv.

Dan Costinas

This entry was posted on Monday, November 26th, 2007 at 01:47 and is filed under Tara lu' Peste. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.