29
Nov

Senzational: Transplant de neghiobie

   Posted by: Dan   in Pamflet

Nu agreez exprimarile licentioase, dar azi nu ma pot abtine, trebuie sa intreb: Dracu’ m-a pus? Dintr-un exces de curiozitate morbida am cautat cu Google cuvântul elodia. Bietul motor de cautare (care nu are nicio vina aici) a afisat 1.820.000 de rezultate (!) Acelasi Personaj invocat in prima fraza m-a pus sa continui experienta.
Iata un total aleatoriu Top 6:

1. elodia ****** 1.820.000
2. eliade ****** 1.790.000
3. cioran ****** 1.430.000
4. brancusi ****** 1.210.000
5. caragiale ******    888.000
6. plesu ******    866.000

Numele de mai sus (2 – 6) au fost alese complet la intâmplare, numarul de rezultate este aproximativ si corespunde orei efectuarii cercetarii. Cu toate acestea, datele obtinute pot fi reunite intr-un ingrijorator “Barometru al Prostiei omenesti”.

Nu vreau sa comentez aici imoralitatea de care se da dovada prin intrarea cu bocancii inconstientei in ceea ce pâna la urma (indiferent care o fi adevarul) e drama unei familii, a unui copil ramas fara mama; si nici faptul ca se permite, cu atâta usurinta, vicierea unei anchete politienesti. Fie-mi iertata indrazneala, dar eu vad toata aceasta tarasenie ca pe un fel de transplant contra naturii: adica se ia un organ bolnav (de la donatorul DDDinDirect) si se grefeaza intr-un creier sanatos, desi foarte labil (cum este cel al milioanelor de telespectatori care-si pierd nopti la rând pentru a nu pierde nicio picanterie din aceasta telenovela involuntara).

Dan Costinas

P.S. O explicatie plauzibila a fenomenului de elodizare a României am gasit in “Evenimentul Zilei” de astazi, intr-un excelent articol semnat de Radu Paraschivescu: (M)elodia preferata.

This entry was posted on Thursday, November 29th, 2007 at 00:42 and is filed under Pamflet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.