1
Dec

Sa traiti normal!

   Posted by: Dan   in Ubi bene ibi România

1 decembrie 2007: Scurta pledoarie pentru Normalitate.

RomâniaSe implinesc 89 de ani de la marea Unire. Atunci, in 1918, se unea Transilvania cu Regatul România. Acum, in 2007, România a revenit acolo de unde – de fapt – nu plecase niciodata: in Europa.

Sau, ma rog, nu a plecat de bunavoie. A fost asezata, de câtiva (vremelnic) puternici ai zilei, intr-o perioada tulbure a Istoriei, la masa servitorilor. Si acolo a stat timp de o jumatate de secol, multumindu-se cu resturi de la masa bogatilor.

1918 si 2007, Unitatea nationala si Unitatea europeana, sunt doua repere istorice cu adevarat memorabile; restul se incadreaza la evenimente si fapte in cadrul unui proces ireversibil de dezvoltare a societatii.

Dupa capul meu de ne-istoric, dar de cetatean care militeaza pentru normalitate, va spun ce doresc eu României de ziua nationala: Sa dam mâna cu mâna, sa piara dusmania’n Tara si la trecutu’i mare, mare viitor. Un mare pas inspre indeplinirea doleantelor mele s-ar face daca azi, 1 decembrie 2007, s-ar semna un “tratat de neagresiune” intre cele doua Palate (Victoria si Cotroceni). Nu am pretentia sa-i vad la brat iesind de la Opera sau in vreo crâsma, ci pur si simplu sa functioneze o relatie normala si constitutionala intre cele doua institutii, inspre binele tarii. M-am saturat de atâta ostilitate orgolioasa afisata fatis care in niciun caz nu conduce la ceva bun.

Dulce Românie, asta ti-o doresc!

Dan Costinas

[Imaginea a fost obtinuta prin amabilitatea Geology.com]

This entry was posted on Saturday, December 1st, 2007 at 04:47 and is filed under Ubi bene ibi România. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.