15
Dec

Canicula d’antan

   Posted by: Dan   in Pamflet

In fiecare an, invariabil, deja ilustrele “autoritati” sunt luate prin surprindere atunci când incepe sa ninga. Iarna. Si atunci, tot invariabil, dupa numai câteva ore, se instaleaza haosul in trafic, fie el naval, aerian, feroviar sau – mai ales – rutier. Urban, interurban, fara nicio discriminare.

Accept ideea ca pot fi luati prin surprindere daca s-ar porni viscolul in iulie sau august; chiar si in acel caz extrem ar trebui sa se poata mobiliza si sa rezolve problema in maxim doua ore. Doar suntem in 2007, ce mama naibii! In schimb, nu le pot acorda chiar nicio circumstanta atunci când ninge in decembrie, iar (i)responsabilii cu siguranta traficului in conditii speciale stau linistiti in studiouri de talk-shows si arunca pisici moarte in ograda adversarilor politici. Ma astept dintr-o clipa in alta sa iasa presedintele tarii pe post si sa-si informeze electorii ca ninge in urma unei ordonante de urgenta si ca seful executivului in mod intentionat nu curata carosabilul, iar cei 322 de parlamentari corupti isi voteaza prime de Craciun in loc sa demita guvernul. Vedeti ce util ar fi sa avem republica prezidentiala, presedintele sa fie si premier, guvernul sa fie monocolor, iar parlamentul unicameral si exclusiv pro?

De aceea imi vine, dupa fiecare “prima ninsoare” anuala sa ma iau cu mâinile de cap si sa bocesc: Où est Canicula d’antan?!

Dan Costinas

This entry was posted on Saturday, December 15th, 2007 at 18:43 and is filed under Pamflet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.