20
Dec

Inchizitia din plasme

   Posted by: Dan   in Mass-media cea de toate zilele

Evul (Mass-)Mediu reloaded…
Inchizitia din plasme

La aproape doua secole de la abolirea ei oficiala, iata ca Inchizitia se reinstaleaza in unele redactii din România si zburda nestingherita pe sticla plasmelor din anumite studiouri de televiziune.

In opinia mea, o Presa normala si civilizata ar trebui sa fie cu adevarat “a patra putere din stat”; din pacate, asistam doar la un circ ieftin si deplin grotesc, cu limitele unor minime decente si deontologii demult depasite:

* din câinele de paza s-a transformat in hiena devoratoare a democratiei românesti;
* nimeni nu mai lupta pentru adevar, principii, dreptate, legalitate;
* conteaza doar ratingul, senzationalul si exclusivitatea, cu orice pret, calcând chiar pe cadavre pentru acest “scop nobil”;
* erijarea fariseica in Procuror al poporului a devenit o moda pe aproape toate canalele, scrise ori video, ale mass-media.

Daca nu esti cu noi inseamna ca esti impotriva noastra, deci te vom distruge! – a ajuns un fel de noua lozinca a Inchizitiei moderne, institutie reinfiintata in România anului 2007 si care se manifesta tot mai violent (mai ales) pe sticla televizoarelor. Din pacate, aceste hiene vesnic flamânde nu se hranesc doar cu halci smulse din victimele lor, ele supravietuiesc si datorita tembelismului si setei de sânge proaspat manifestate de telespectatori si cititori neinstruiti.

Dan Costinas

This entry was posted on Thursday, December 20th, 2007 at 21:58 and is filed under Mass-media cea de toate zilele. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.