21
Dec

Vin’ la Schengen cu grabire

   Posted by: Dan   in Eveniment

Cu incepere de la miezul noptii trecute, vecinul de la vestul României nu mai este Ungaria, ci intregul Spatiu Schengen: adica vreo patru sute si ceva de milioane de locuitori si o suprafata de aproape patru milioane de kilometri patrati.

Am citit azi ca Bulgaria si-ar fi exprimat dorinta de a adera la acest grup in 2009. Daca nu ma insel, România si-a propus, pentru acelasi scop, anul 2012. Probabil vom intra deodata cu vecinii nostri de la sud de Dunare, dar problema este alta. In acest moment, europenii isi exprima ingrijorarea privind libera circulatie a delicventilor, a imigrantilor ilegali si chiar a teroristilor prin zona mult extinsa.

Tocmai de aceea, suntem nevoiti sa privim cu si mai multa seriozitate si profesionalism securizarea granitelor si filtrarea la sânge a celor care intra in (sau ies din) spatiul Schengen. Nu va fi un examen usor, dar este absolut necesar sa-l trecem pentru a putea aspira, cu fruntea sus, la un loc in “loja” europeana.

Dan Costinas

This entry was posted on Friday, December 21st, 2007 at 22:15 and is filed under Eveniment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.