23
Dec

Multumim din inima farsorului

   Posted by: Dan   in Gânduri interceptate

Multumim din inima farsoruluiNu cred ca exista multi oraseni in tarisoara asta care sa nu fi auzit, in direct sau nu, câteva dintre celebrele farse prin telefon, care fac deliciul ascultatorilor de posturi radio comerciale. Buzdugan, Jugaru, Fatu, sunt doar trei nume consacrate deja in aceasta bransa.

Scurtele interpelari telefonice sunt de cele mai multe ori grotesti, disproportionat de vulgare, dar nici cu interlocutorii nu mi-e rusine, majoritatea fiind incredibil de imbecili. Este interesanta etimologia cuvântului “farsa”: in limba româna a intrat prin intermediul celei franceze, dar radacina (latina) e comuna; farcire ~ are si intelesul de a umple, a indopa un curcan etc. Sau un fazan. Cam asa ii putem califica si pe pacalitii farsorilor radiofonici, fazani.

Ceea ce ma agaseaza pe mine cel mai tare nu este agresivitatea farsorului si nici macar stupizenia victimelor. Cel putin 4 pacaliti din 5, dupa ce li se spune ca a fost o farsa si ca sunt in direct la radio, nu gasesc altceva mai bun de facut decât sa multumeasca (!) Ati observat? Sa multumeasca, pentru ce?! Ar fi mult mai firesc sa-si bage si sa-si scoata, asa in direct si la o ora de vârf, dar nu. Ei multumesc. Or fi masochisti? Dar, chiar asa, 4 din 5?

Dan Costinas

This entry was posted on Sunday, December 23rd, 2007 at 18:50 and is filed under Gânduri interceptate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.