29
Dec

Cioara de pe gard

   Posted by: Dan   in Actualitate

Pentru aceste câteva zile de relativa liniste (intre cele doua etape de sarbatoare hibernala, Craciun si Revelion) imi propusesem o binemeritata pauza, sa incerc sa ignor complet eventualele mârsavii/mârlanii politico-electoralo-grotesco-etc. Chiar am inceput, in urma cu doua zile, un nou foto-jurnal italian, cu imagini document ale unor potentiale obiective turistice mai putin celebre. Dar credeti ca se poate sa ai, in tara asta, putina liniste? Se poate sa fii lasat in pace macar câteva zile? Nej! (In suedeza “Nej” inseamna “Nu”.)

Dupa o zi de lucru neasteptat de ostenitoare, am intrat aseara in scara blocului in care locuiesc (undeva, subliniez, in SECTORUL 6!) si mi-am recuperat corespondenta din cutia postala: o felicitare de la compania de asigurari, o factura de cabluTV+internet si… inca un plic alb, lipit, nepersonalizat in niciun fel. Recunosc sincer, nu mi-a trecut prin cap ca ar putea sa contina antrax ori vreo bomba ecologica; singurul lucru pe care l-am remarcat in timp ce asteptam sa coboare liftul, a fost acela ca astfel de plicuri (albe, lipite si nepersonalizate) se iteau si din cutiile vecinilor. Subliniez, din nou, Sectorul 6!

Chiar vreti sa aflati ce era in plicul fara “adrisant” si fara “expéditeur”? O felicitare. Sa avem parte de magia sarbatorilor, Craciunul este acea minunata poveste fara sfârsit, sa aveti parte de clipe minunate in anul viitor, pe care le meritati din plin, samd… Pâna aici nimic senzational; nici macar daca ar fi fost trimisa de Elodia nu reusea sa ma oripileze intr-atât. Dupa textul indecent de siropos, dar 100% corect, fara nicio scapare dactilo – cât de mica, trona semnatura: Daniel Marian Vanghelie, Primar!!! Primar, primar, nu contest, dar la sectorul 5. Ce cauta scrisoarea lui in cutia mea din 6? Ca ce chestie sa-mi ureze el mie? In ce calitate?

Poate in aceea de viitor “catindat”, neaparat pe persoana fizica, la Primaria Marelui Oras? La o adica, sa tin minte ca el mi-a urat samd, samd… chiar daca – administrativmente – nu ma reprezenta. Se simte el, oare, asa ab initio, Primarul tuturor românilor?

Nu stiu, stau strâmb si (incerc sa) judec drept, desi n-am niciun chef, daca sa dau vrabia de la 6 pe chestia aia de pe gard care este.

Dan Costinas

This entry was posted on Saturday, December 29th, 2007 at 01:40 and is filed under Actualitate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.