7
Jan

Ioane, Ioane! Toata lumea doarme…

   Posted by: Dan   in Aniversare

Vizita: M-am dus la sf. Ion sa fac o vizita doamnei Maria Popescu, o veche prietina, ca s-o felicit pentru onomastica unicului sau fiu, Ionel Popescu, un copilas foarte dragut de vreo opt anisori. N-am voit sa merg cu mâna goala si i-am dus baietelului o minge foarte mare de cauciuc si foarte elastica. Atentiunea mea a facut mare placere amicei mele si mai ales copilului, pe care l-am gasit imbracat ca maior de rosiori in uniforma de mare tinuta […]

7 ianuarie 2009:
Ion si Ioana, Ionel si Ionela, Nelu si Nela, Ionică si Ionica, Nică si Nica, Ionuţ si Ionelia etc.

Conform unui clasament ad-hoc si deloc exhaustiv,
400.000 de români poarta numele de Stefan sau echivalentele sale feminine,
600.000 se numesc Vasile & Co.,
800.000 au fost botezati Nicolae s.a.m.d.

Cu peste 2.000.000 de suflete, Ionii si Ioanele plus derivatele se afla detasat pe primul loc in acest top de circumstanta.
Cifrele citate sunt oficiale; eu i-as adauga aici si pe cei nascuti – din parinti Ionescu sau Popescu – in afara granitelor si care din motive de… hai sa fiu decent macar astazi …interculturalitate interactiva au fost botezati: John, Juan, Johann, Jöns, Jean, Jonathan, João, Giovanni, Xoán, Yannis, Ian ori Ivan.

Un sincer la multi ani tuturor!

P.S. Cu voia dv. un calduros Sa ne traiesti monser! de Sf. Ion si pentru Patronul Zia®ului de la 5.

This entry was posted on Wednesday, January 7th, 2009 at 05:13 and is filed under Aniversare. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.