9
Jan

Salata de caracatita (aperitiv)

   Posted by: Dan   in Observator (g)astronomic

Din chicineta spaniola:

Salata de caracatita cu legumeIngrediente: 500 g de caracatita, o foaie de dafin, 2-3 fire de telina, 2 morcovi, o foaie de salata, o rosie, 200 g de masline negre si verzi, 50 grame de boabe de porumb, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, lamâie (sau otet de zmeura!).

Mod de preparare: Caracatita se spala foarte bine, se curata de ventuze, se taie ciocul si se pune la fiert (aproximativ o ora) cu multa apa, foaia de dafin si sare. Când este gata, se scurge de zeama si se lasa sa se raceasca. Intre timp se curata si se spala legumele, se taie pentru salata si se pun intr-un castron. Dupa ce s-a racit suficient caracatita, se desprinde fiecare tentacul si impreuna cu corpul se taie in bucati potrivite. Acestea se aseaza pe foaia de salata, se adauga maslinele, patrunjelul tocat, porumbul, rosia taiata in patru, uleiul de masline si apoi sare, piper si zeama de lamâie – dupa gust. Cea mai savuroasa salata de caracatita se prepara cu otet alb de zmeura. Nu se amesteca! Se serveste rece.
Pont: caracatita este mult mai gustoasa daca se prepara a doua zi dupa fierbere.

Va doresc pofta buna!

This entry was posted on Friday, January 9th, 2009 at 1:38 am and is filed under Observator (g)astronomic. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.