12
Jul

Presa de duminica

   Posted by: Dan   in Revista presei

De la Geneza incoace, ziua a saptea a saptamânii a fost considerata una binecuvântata si sfintita, menita odihnei dupa ce toate lucrurile au fost puse in buna rânduiala de luni pâna sâmbata.
Cu toate acestea, la cafeaua de dimineata ori la siesta de dupa amiaza puteti rasfoi doua – trei ziare proaspete:


Adevarul, 12 iulie 2009

Ave Eva! – articol semnat de Radu PARASCHIVESCU
Ion Barbu, arhitectul acestui templu foto-grafo-poetic, şi Robert Şerban, cel mai dinamic editor bănăţean, pun pe piaţă o bijuterie trilingvă (în română, franceză, engleză) în care poeţii nu scriu doar pe hârtie, ci şi pe trupuri femeieşti.~ Cititi articolul

@

Cotidianul, 12 iulie 2009

Evenimentul literar al anului: Laura lui Nabokov, în „Playboy” – articol de Cristiana VISAN
Hugh Hefner va publica în foileton romanul neterminat “The Original of Laura”, pe care Nabokov ar fi vrut să-l vadă distrus după moartea sa. ~ Cititi articolul

@

Evenimentul Zilei, 12 iulie 2009

Constantin Noica – 100 de ani – articol semnat de Dan COSTE
Născut la 12 iulie 1909 în comuna Vităneşti, judeţul Teleorman, dintr-o familie de aromâni cu vechi rădăcini în timp, filosoful şi-a pus o pregnantă amprentă pe cultura românească interbelică şi postbelică. Creator al capodoperelor „Jurnal filosofic” şi „Pagini pentru sufletul românesc” (1944), „Douăzeci şi şapte de trepte ale realului” (1969), „Rostirea filosofică românescă” (1970) sau „Spiritul românesc la cumpăna vremii. Şase maladii ale spiritului contemporan” (1978), Noica a fost mentor al lui Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Sorin Vieru şi a unei întregi generaţii de scriitori contemporani. ~ Cititi articolul

@

Cronica Romana, 12 iulie 2009

Mihail Sebastian, tradus in spaniola – articol nesemnat
Romanul “Femei” de Mihail Sebastian, tradus de curand in limba spaniola, a primit ecouri pozitive din partea criticului literar Estrelle Talavera Baudet, de la cotidianul spaniol ABC.
Criticul literar este impresionat de felul in care autorul roman radiografiaza atitudinea unei persoane indragostite, facand o comparatie cu personaje ale marilor autori ai romanelor de dragoste.
“Este impresionant felul in care scriitorul roman reuseste sa surprinda complexa, dar in acelasi timp simpla reactie a unei persoane in momentul in care iubeste sau este iubita.”
~ Cititi articolul

@

Ziua, 12 iulie 2009

Despre istorie, in soapta – un articol semnat Mihaela CARLAN
Varujan Vosganian a deschis usa grea a istoriei, invocand finalmente un drept omenesc nepomenit si negarantat de nicio consti­tutie: dreptul la suferinta. Nu aceea exhibata indecent revendicativ, ci suferinta soptita, care nu cere, nu impune, nu vrea altceva decat respectul contempo­ranilor pentru deraparile dureroase ale umanitatii de-a lungul istoriei doar aparent lungi. Pentru ca in doar trei generatii si mai putin de o suta de ani ii intalnim in roman pe supravietuitorii genocidului – rana inca neinchisa, dezradacinatii, prigonitii, si pe urmasii lor. ~ Cititi articolul

(Fragmentele au fost preluate din cotidianele mentionate mai sus, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP privind protejarea drepturilor intelectuale.)

This entry was posted on Sunday, July 12th, 2009 at 10:57 and is filed under Revista presei. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.