19
Mar

Reţetarul din mansardă

   Posted by: Dan   in Observator (g)astronomic

Datorită unei deplasări fortuite de, sper eu, maxim 48 de ore într-o zonă în care mă îndoiesc că aş putea pretinde acces nelimitat la o conexiune internet, vă propun un respiro de vreo două zile. Dar nu chiar de tot; aşa că luaţi de vă îmbiaţi şi dedulciţi-vă, pe săturate, la comentarii.

Mămăligă de fiţe ©2011 ~ Geko’s Attic
Ingrediente: mălai, supă de carne, ulei de măsline, parmezan ras, smântână, roşii, busuioc (proaspăt sau uscat), sare.

Mămăligă de fiţeMod de preparare: Cantităţile depind de cât de mare vrei să iasă mămăliga. Foloseşte regula bunului simţ şi n-ai cum să greşeşti.

Fierbi mălaiul în supa de carne cu un pic de sare. Poţi improviza o supă din cuburi de supă, caz în care nu mai e nevoie de sare. Când mămăliga e fiartă pe jumătate, adaugi ulei de măsline, cu generozitate, amestecând vârtos, ca să intre bine în mămăligă. Tot acum adaugi şi parmezan ras, cu aceeaşi generozitate. La sfârşit, înainte s-o iei de pe foc, adaugi smântână. Da, exact, cu generozitate. Şi amesteci bine.

În farfurie, peste mămăligă pui roşii tăiate cubuleţe şi date cu busuioc tocat şi un pic de ulei de măsline.

[Dacă, din orice motive întemeiate, nu doriţi să gătiţi mămăligă taman astăzi, într-o frumoasă zi de sâmbătă, clic pe foto pentru alte reţete din Colţul mâncăului nostalgic.]

În orice caz, vă doresc poftă bună!

This entry was posted on Saturday, March 19th, 2011 at 00:00 and is filed under Observator (g)astronomic. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.