În 1623, șapte ani de la trecerea în nonexistență a nemuritorului (sic!) William Shakespeare, actorii John Heminge și Henry Condell, prieteni și foști colegi ai Bardului-upon-Avon la compania teatrală Oamenii Regelui, au decis să publice – în format en folio – 36 din cele 39 de piese.

Decembrie 2023 este luna în care planeta va aniversa patru secole de la evenimentul care a marcat definitiv istoria universală a literaturii de scenă.

Proiectul-mamut pe care ni l-am asumat are drept obiectiv transpunerea pieselor din First Folio într-un limbaj modern, original și accesibil cititorilor din Secolul XXI, în noi versiuni traduse în 22 de limbi oficiale vorbite în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Etapele distincte din evoluția proiectului, dar și multe alte curiozități, unele inedite, vor fi prezentate pe larg pe platforma sui-generis dezvoltată în acest scop; disponibilă curând, aici: FirstFolio.info

După cum se pare că s-a dovedit deja științific, cafeaua te ține treaz și apt de muncă până târziu în noapte; așa că folosiți cu încredere butonul ”Buy us a coffee”! Mulțumim anticipat pentru sprijin.

This entry was posted on Monday, May 24th, 2021 at 13:14 and is filed under First Folio, Scripta Manent, William Shakespeare. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.