Adevarul, 28 iunie 2007:

— Dan BOICEA

Rămăşiţe umane arseUna dintre cele mai importante descoperiri arheologice din România demonstrează existenţa dacilor în Transilvania şi continuitatea lor în Ardeal pe parcursul unui întreg mileniu. Pentru prima oară, specialiştii au scos la lumină o aşezare completă, formată din sat şi cimitir, pe şantierul arheologic de la Olteni, comuna Bodoc, judeţul Covasna.

Specialiştii sunt de părere că la Olteni se află cea mai veche mărturie despre un sat dacic documentat, iar zona cuprinde dovezi incontestabile despre prezenţa dacilor aici până în secolul V, vreme de un mileniu, înainte, în timpul şi după ocuparea romană.”Este prima dată când în Transilvania avem documentată o comunitate dacică prin mai multe vestigii, printr-o aşezare – un sat şi un cimitir – o necropolă”, ne-a declarat Valeriu Sârbu, cercetător ştiinţific gradul I şi director adjunct la Muzeul Brăilei. (Cititi articolul)

(Fragmentul de mai sus a fost preluat din cotidianul Adevarul, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP privind protejarea dreptului la proprietate intelectuala.)

This entry was posted on Thursday, June 28th, 2007 at 21:46 and is filed under Istorie ilustrata. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

One comment

 1 

mi se pare mai mult decat interesant! as vrea sa aflu detalii! de asemenea, observ, ca nimeni nu a comentat la acest articol. de ce? nu mai intereseaza pe nimeni? ce pacat… pacat de neamul asta romanesc mai ales… sunt atatea lucruri care vor sa iasa la lumina…
http://www.gandirea.ro/articole/
http://getica.go.ro/articole.htm

August 31st, 2010 at 15:01