4
Jul

Jurnalistul BBC Alan Johnston a fost eliberat

   Posted by: Dan   in Ultima ora

ULTIMA ORA: BBC, 4 iulie 2007

Alan Johnston

Televiziunea britanică BBC a anunţat eliberarea corespondentului său în Gaza, Alan Johnston. Acesta fusese reţinut cu aproape 4 luni în urmă de o grupare islamistă, care a înaintat mai multe revendicări în schimbul vieţii sale.

Johnston, unul dintre puţinii jurnalişti străini care se stabilise pe termen lung în Gaza, a fost capturat pe 12 martie, de gruparea islamistă Armata Islamului.

Capturarea sa a fost condamnată în teritoriile autonome palestiniene şi în plan internaţional. Aproape în fiecare săptămână, jurnaliştii palestinieni au protestat în stradă, cerând eliberarea lui Alan Johnston. La un moment dat ei au intrat chiar în grevă, solicitând guvernului local să facă mai multe pentru rezolvarea situaţiei. (Cititi articolul)

(Fragmentul de mai sus a fost preluat din pagina de internet BBC, cu respectarea prevederilor Comunicatului CRP privind protejarea dreptului la proprietate intelectuala.)

This entry was posted on Wednesday, July 4th, 2007 at 14:44 and is filed under Ultima ora. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.