13
Jul

Tintin în Congo

   Posted by: Dan   in Metrul cub de prostie

Tintin in CongoTintin, simpaticul personaj de benzi desenate, creat de belgianul Georges Prosper Remi (mai cunoscut sub pseudonimul Hergé) in anii 1920, alungat din librarii in 2007.

Comisia pentru Egalitate Rasiala a dispus retragerea cartii “Tintin in Congo” din rafturile cu carti pentru copii ale lantului de librarii Borders din Anglia, considerând-o plina de aluzii rasiale.

Reclamatia a pornit de la un avocat londonez specializat in drepturile omului, aflat pur intâmplator cu familia intr-o librarie Borders. Sotia avocatului, o englezoaica de origine africana, a fost de-a dreptul socata de imaginile din carte: “Bastinasii sunt desenati ca niste salbatici cu mutre de maimute si dau numai replici tembele!”

Borders a decis mutarea cartii pe raftul dedicat literaturii pentru adulti, dar a declarat ca va continua sa o vânda, mentionând ca aceasta carte este a doua dintr-o serie de 23 de volume care urmaresc povestea calatoriilor lui Tintin, insotit de câinele sau Snowy, in jurul lumii. Pâna astazi au fost publicate peste 220 milioane de exemplare in toata lumea, in 77 de limbi diferite. 

This entry was posted on Friday, July 13th, 2007 at 21:05 and is filed under Metrul cub de prostie. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.